Freilandrozen

Freilandrozen

 

Vulcanica Freelander Nightmare Freelander Red Shake Freelander

 

Red Shake Freelander
Freiland rozen rijenteelt

Orange Shake Freelander Pink Shake Freelander Yellow Shake Freelander Romantic Antike Freelander

(deze soorten staan er in kleine aantallen)

Romantic Antik Freelander Hoefman Bloo'm

Een Freiland roos komt zelden alleen, de meeste soorten zijn trosrozen en geven een hoofdknop met drie tot zes zijknoppen. De zijknoppen blijven kleiner maar komen allemaal open mits de roos rijp genoeg is gesneden.

Hoefman Bloo'm

Freilandrozen, Snijbloemen & Snijheesters

voor de volle 100 %, seizoensproducten

Vulcanica Freelander
Nightmare Freelander

Hoefman Bloo'm teelt als enige in Nederland freilandrozen van de Kordes familie. Freilandrozen komen van oorsprong uit Duitsland, freiland betekend in het duits buiten geteelt. De freilandrozen worden dan ook buiten in de open lucht (of eventueel onder folie tunnel) in de volle grond en openlucht geteeld. Dit geeft de roos zijn unieke uitstraling, de kleuren en kleurscharkeringen van freilandrozen zijn veel intenser dan in kas geteelde rozen.

 

Freilandrozen staan in rijen wijd uit elkaar op het land, hierdoor droogt het gewas sneller op zodat ze van nature gezonder blijven. Er onstaat een heg waarop elke keer nieuwe stelen uitlopen.

 

Doordat de rozen buiten geteeld worden is het met recht een seizoensproduct te noemen. Eind mei kan de eerste snee gesneden worden waarna 6 a 7 weken de volgende snee volgt, eventueel volgt nog een snede. Het voorjaar en de zomer bepalen hoe en wanneer de rozen gesneden kunnen worden. Gemiddeld kan er 100 dagen per jaar gesneden worden.

 

Orange Shake Freelander Hoefman Bloo'm
Pink Shake Freelander Hoefman Bloom
Yellow Shake Freelander Hoefman Bloo'm

De Freilandrozen worden zo weerbaar mogelijk geteeld, met plantaardige plantversterkende middelen wordt een chemische bestrijding zo lang mogelijk uitgesteld. Als de kwaliteit in het gedrang komt wordt er ingegrepen.

Romantic Atike

Te korte of enkele bloemen blijven aan de plant zitten. De open bloemen trekken de schadelijke insecten zoals kevers en trips aan. Hierdoor blijven ze weg van de goede gesloten bloemknoppen.

Freiland rozen geschikt  door Han Fokkink Lochem

Bij Freilandrozen worden drie sorterings-kenmerken gebruikt. De lengte, aantal bloemknoppen per tak en de rijpheid zijn verplichte kenmerken bij het veilen van de trosrozen.

Freilandrozen Shake serie Hoefman Bloo'm